DIY MASKE ZA OBRAZ

17:26

Pozdravljene, danes pišem kako sama doma pripraviš maske za obraz za vse tipe kože.

MASKE ZA SUHO KOŽO

Maska iz jajca
Dobro razžvrkljaj eno  jajce in ga  nanesi na obraz. Ko se jajce na vaši koži popolnoma posuši, pustite naj deluje še 10 minut. Obraz si nato dobro umijte s hladno vodo in na kožo nanesite nekaj kapljic olivnega ali mandljevega olja.

Maska iz avokada
Dve žlički medu dobro zmešaj z malo zmečkanega avokada, dodaj žličko domačega jabolčnika, sneg enega beljaka, tri žličke olivnega olja in tri žličke kreme, ki ima nevtralen pH faktor. Masko nanesi na obraz kjer naj deluje 20 minut, nato pa si obraz temeljito speri z mlačno vodo.

MASKE ZA MASTNO IN MEŠANO KOŽO

Maska iz kvasa
Žličko svežega kvasa zmešaj s štirimi ali petimi listi mete, ki si jih prej zmehčala v topli vodi. Dodaj še dve žlički kreme z nevtralnim pH faktorjem. Masko pusti delovati 15 minut, nato pa obraz temeljito speri z veliko mlačne vode.

Maska iz medu
Nekaj žličk medu razredči nad paro in mu primešaj eno jedilno žlico limoninega soka. Maso nekaj minut mešaj, da se shladi, nato pa jo nanesi na obraz in pusti delovati 10 do 15 minut. Obraz si nato temeljito umij z veliko hladne vode.

MASKA ZA MASTNO KOŽO

Maska iz gline
Dobro zmešajte prečiščeno glino (dobite jo v vseh bolje založenih trgovinah s slikarskim in dekorativnim materialom ) in vodo ter dodaj dve žlici domačega jabolčnega kisa.
Masko nanesi na obraz in pusti delovati 20 minut. Kombinacija gline in domačega jabolčnega kisa bo pomagala pri usklajevanju prekomerne mastnosti kože.

MASKA ZA SUHO KOŽO

Maska iz rumenjaka in medu
V posodici dobro premešaj 1 rumenjak, 1 žličko medu, 1 žličko majoneze in 1 žličko kefirja. Masko nanesi na obraz in pusti delovati 20 minut. Obraz nato temeljito umij z veliko mlačne vode.




Se beremo kmalu, čaw ;)




You Might Also Like

1 komentarji

Popular Posts